donderdag 14 augustus 2014

Stoofpotje met Maghreb Rub - Stew with Maghreb Rub.

Bij mijn laatste bezoekje aan de Oil & Vinegar heb ik deze kruidenmengeling ontdekt, Maghreb Rub.
Ingrediënten zijn suiker, zout, mosterdzaad, look, ui, koriander, zwarte peper, chili, komijn, rozemarijn, tijm en KOFFIE.
Jaja, jullie lezen het goed, koffie.
Voor dit receptje heb ik eerst kipfilet in stukjes gesneden en deze even aangebakken in olijfolie, dan de fijn gesneden ui en paprika blokjes aan toegevoegd.
Voor de kruiding heb ik zout en peper toegevoegd en een koffie lepel Maghreb Rub.
Tot slot nog een doos gepelde tomaten.
Alles heb ik dan een goeie 2 uur licht laten sudderen, het laatste kwartier heb in nog een pakje voorgekookte aardappeltjes toegevoegd die ik nog liggen.
Je kan dit natuurlijk ook serveren met rijst, couscous of brood.
Het lijkt een rare combinatie, maar het is een aanrader. 


During my last visit at the Oil & Vinegar store I discovered this special herb mix, Maghreb Rub.
Ingredients are sugar, salt, mustard seeds, garlic, onion, black pepper, chili, cumin, rosemary, thyme, and COFFEE.
Yes, you read it well, coffee.
I started for this dish by cutting up some chicken fillets in small cubs with I fried in some olive oil, then I added some onion and paprika cubes.
For the seasoning I added some salt, pepper and a tea spoon of Maghreb Rub.
To finish I added a tin of peeled tomatoes.
That was let to a simmer for 2 hours, the last 15 minutes I added a packet of pre boiled potatoes that I still had in my fridge.
Of course you can also serve this dish with rice, couscous or bread.
It might seem an odd combination, but I can guarantee you, you must try this out.


Geen opmerkingen: