dinsdag 26 december 2017

Kerstavond.


Kerstavond hebben wij met de familie gevierd.
Voor de gasten met een traditionele cava, voor mij Sprite met siroop van Amarena kersen.
Daarbij hadden we verschillende warme hapjes, sorry, hier heb ik geen foto's van. 


Toen begon het echte eetfestijn. 
We begonnen met een paté met veenbessen met uienconfijt op een toastje van peperkoek.
 Een zoete salade daarbij van wortel, rode biet, rode kool en veldsla.


En simpel bloemkoolsoepje met een rivierkreeftje in.



Het warm voorgerecht was ravioli gevuld met pompoen en daarbij een sausje van tomaat en ricotta en wat parmesan schilfers. 


Het hoofdgerecht bestond uit de traditionele kalkoen, op verzoek van de jongste dochter.
Dit jaar hebben we wel gekozen voor een gevulde kalkoen met appels en rozijnen.



Daarbij een gratin van gnocchi's, boontjes in tomaten saus, appeltjes gevuld met cranberry saus, rauw witloof en champignons saus. 
En traditioneel stond alles in potten en pannen zodat de gasten zelf naar believen konden opscheppen. 


En tot slot mijn dessert.
Een panettone gevuld met mascarpone, roomkaas, chocolade druppels, pistache noten, geconfijte kersen en Maltezers. 
De panettone zelf heb ik bevochtigd met een créme van Amaretto. 
Een combinatie van een recept van Nigella Lawson en The 2 greedy Italians. 

Geen opmerkingen: