woensdag 9 april 2014

Etentje in Kasteel Wurfeld in Maaseik.



In ons mooiste outfit waren wij klaar voor het verrassings menu van Kasteel Wurfeld.
Het was zoals gewoonlijk weer een streling voor de tong van het begin tot het einde.


Het aperitief werd vergezeld van drie fijne amuses, een soepje van asperges, een mousse van ham en gerookte zalm met preischeuten.




In plaats van kleine broodjes of stokbrood word je hier verwend met een mini brood en in plaats van boter krijg je hier een overheerlijke olijfolie vergezeld van Fleur de Sel.



Als eerste voorgerecht volgde een slaatje met verse kruiden, gerookte forel en een mousse van gerookte forel.


Toen volgde een soepje van spinazie met gerookte ham. Of hoe van een doordeweekse groente zoals spinazie kan omgetoverd worden tot een heerlijke soep.



Als warm voorgerechtje kregen we een filet van op het vel gebakken heilbot met een kruidenpuree en een mousseline saus. 



Het hoofdgerecht bestond uit heerlijk gebakken varkensvlees, seizoensgroentjes, aardappelgratin en een lekkere vleesjus.



Om dit heerlijke menu af te sluiten kregen we een lekker dessertbordje dat bestond uit een advocaat taartje, bananenmousse, bananenijs en een toefje slagroom om het geheel af te werken. 



Een espresso en een Hasseltse koffie vormde een waardige afsluiter op het overheerlijke geheel. 


Wij kijken al vast uit naar onze volgende verblijf in Kasteel Wurfeld. 

Geen opmerkingen: