Vandaag staan er Luikse balletjes op het menu.
Een simpel gerecht dat begint met het aanbakken van gehakt balletjes.
Die neem je even uit de kookpot om plaats te hebben om een ui aan te bakken.
Wanneer de ui is aan gebakken mogen de balletjes er terug bij en krijgen ze het gezelschap van een mengeling van 3 eetlepels Luikse siroop, een bouillonblokje, 2 borrelglaasjes Madeira en wat kokend water om een homogene massa te krijgen.
Alles een 30-tal minuten laten sudderen en klaar.
Heel lekker met puree en rauw witloof, maar frietjes kunnen natuurlijk ook.
Smakelijk.
Een simpel gerecht dat begint met het aanbakken van gehakt balletjes.
Die neem je even uit de kookpot om plaats te hebben om een ui aan te bakken.
Wanneer de ui is aan gebakken mogen de balletjes er terug bij en krijgen ze het gezelschap van een mengeling van 3 eetlepels Luikse siroop, een bouillonblokje, 2 borrelglaasjes Madeira en wat kokend water om een homogene massa te krijgen.
Alles een 30-tal minuten laten sudderen en klaar.
Heel lekker met puree en rauw witloof, maar frietjes kunnen natuurlijk ook.
Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten