dinsdag 6 mei 2014

Dag 1 van ons gastronomisch weekend in Wurfeld.

Afgelopen weekend was het weer zover, een weekendje Maaseik, een lang weekend deze keer.
Al dat culinaire nieuws in 1 bericht lijkt mij een beetje veel, dus hier het verslag van de eerste avond, een een 5-gangen menu om duimen en vingers bij af te likken. 

Op dag 1 bestond ons hapje uit een mousse van Breydelham, een tomatensoepje en een zalmslaatje. Dit alles werd doorgespoeld met een aperitief van het huis.






Tijdens de maaltijd kan je altijd nuttigen van een overheerlijk vers gebakken broodje. Ook staat er steeds olijfolie en Fleur de Sel ter beschikking.



Het voorgerecht was een terrine van scholfilet vergezeld van rivierkreeftjes, een lekker slaatje en een huis bereide cocktailsaus. 


Tijdens ons vorige verblijf stond er ook spinazie soep op het menu, deze keer echter was het een soepje van spinazie en aardappel en dat gaf toch weer een heel andere smaak.


Hier een foto van hoe een glas wijn moet gevuld zijn. Een gouden tip ... altijd onder het buikje blijven.


Het hoofdgerecht bestond uit lamsvlees met een jus van lams, seizoensgroentjes en een kadootje van aardappel.


Het dessert was een taartje van banaan, vanille ijs en een streepje hangop.


Als afsluiter een Irish coffee voor mijn schatje en een French coffee voor mij.


Geen opmerkingen: